problem importing since AutoCAD MEP with STF

crashes, error report
Locked
jtm2020hyo
Posts: 2
Joined: Sat Sep 04, 2021 11:05 pm

problem importing since AutoCAD MEP with STF

Post by jtm2020hyo » Sat Sep 04, 2021 11:18 pm

I am using AutoCAD MEP with DIalux plug-in to export my spaces to Dialux, everything was ok but recently I had many errors when importing my spaces.

when I try to export STF format using AutoCAD MEP Dialux plugin, Dialux Evo interpreted Spaces like Storey with individual Coordinates.

How can I fix this?
this problem is related to Dialux or AutoCAD MEP?

in the attached file "old_file.stf" work correctly, and "new_file.stf" have errors
Attachments
Dialux-errors.rar
(3.28 KiB) Downloaded 34 times

T.Magenheimer
Posts: 1581
Joined: Thu Jul 26, 2012 10:16 am

Re: problem importing since AutoCAD MEP with STF

Post by T.Magenheimer » Mon Sep 13, 2021 12:42 pm

Dear jtm2020hyo,

We understand your problem in the way that the procedure has worked in the past and currently all of a sudden it does not work anymore. We have not made any changes to our evo software in this regard in the near past.

When did the procedure work and when did problems occur?


Best regards
Your DIAL Support Team

jtm2020hyo
Posts: 2
Joined: Sat Sep 04, 2021 11:05 pm

Re: problem importing since AutoCAD MEP with STF

Post by jtm2020hyo » Thu Sep 23, 2021 2:23 am

Since some weeks.

After many test I found the problem and it's the small spaces, if I eliminate the small spaces then the problem is solved.

Looks like dialux need an option for determinate the minimal space size permissible.

I hope this helps to anyone in the future.

Csuleiman
Posts: 2206
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:07 pm

Re: problem importing since AutoCAD MEP with STF

Post by Csuleiman » Thu Sep 23, 2021 7:31 am

Dear jtm2020hyo,

Thank you for your important tip. ;)

Best regards,
DIAL Support Team

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests